Sälj dina fakturor

Det finns ett växande begrepp och en möjlighet som gör att du kan sälja dina fakturor. Hur kan man sälja en faktura kanske du undrar och det fungerar i princip precis som det låter. 

Fakturan som du har skickat till din kund innebär att den i praktiken är värd det belopp eller den fordran den är på. Om du har levererat det som avtalats mellan dig och din kund så blir fakturan dessutom juridiskt värd det belopp som den avser. 

Nu till det fina. Det finns banker och finansbolag som har som affärsidé att köpa fakturor som företag väljer att sälja. Detta sker såklart på bankens villkor men ger fler företag att få likvida medel snabbare.

Så varför inte sälja dina fakturor?

Läs mer om fakturabelåning eller gå igenom listan med factoringbolag.

Hur gör man för att sälja sina fakturor, vilka alternativ finns?

Om du funderar på att sälja din faktura för att få tillgång till mer rörelsekapital, finns det flera alternativ du kan utforska.

För det första kan du vända dig till företag som specialiserar sig på fakturaköp. Dessa företag köper dina fakturor och betalar dig direkt en stor del av fakturans värde. När din kund sedan betalar fakturan, får du resten av beloppet, minus en avgift för tjänsten. Detta kan effektivt förbättra ditt företags likviditet.

För det andra erbjuder många banker tjänster för fakturafinansiering. Genom dessa tjänster kan du lösa in dina fakturor snabbare än den vanliga betalningscykeln, vilket hjälper dig att hålla företagets ekonomi stabil.

Dessutom finns det finansiella institut och kreditmarknadsföretag som också tillhandahåller liknande finansieringslösningar. De kan erbjuda skräddarsydda lösningar baserade på ditt företags specifika behov.

Slutligen kan du också utforska olika onlineplattformar. Dessa digitala lösningar kan ofta ge snabbare bearbetningstider och enklare ansökningsprocesser, vilket gör det lättare för dig att snabbt få tillgång till kapital.

När du undersöker dessa alternativ är det viktigt att jämföra avgifter, räntor och villkor för att hitta den bästa möjliga lösningen för ditt företag. Att läsa recensioner och, om möjligt, rådfråga en ekonomisk rådgivare kan också vara till stor hjälp. Genom att göra en noggrann jämförelse kan du säkerställa att du väljer ett alternativ som gynnar både din ekonomi och ditt företags långsiktiga hälsa.